ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
: 23310 73337

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας


Υπάρχουν πολλά στυλ, λειτουργίες και υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά που διατίθενται στη σημερινή μεγάλη ποικιλία των ηλεκτρικών σκουπών. Ποιο είναι το σωστό για εσάς; Είτε είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, είτε έχετε αλλεργία, είτε απλά χρειάζεστε τη σωστήλεκτρική σκούπα για το σπίτι σας, δείτε τον οδηγό μας για να βοηθήθείτε στην επιλογή σας.

Όρθιες σκούπες

Οι όρθιες σκούπες είναι το πιο δημοφιλές είδος σκούπας και είναι συνήθως ο καλύτερος τύπος για την απομάκρυνση της σκόνης και ακαθαρσίων από χαλιά διότιι μπορεί να καθαρίσει μεγάλες περιοχές γρήγορα. Είναι επίσης καλή για σκληρά δάπεδα. Υπάρχουν δύο τύποι όρθιας σκούπας: μονού κινητήρα και διπλού κινητήρα. Σε σκούπες μονού κινητήρα η βούρτσα και η σκούπα οδηγούνται από ένα μοτέρ. Με ένα διπλό μοτέρ η βούρτσα και η σκούπα οδηγούνται από ξεχωριστούς κινητήρες, δίνοντάς σας περισσότερη δύναμη και αναρρόφηση για να καθαρίζετε καλύτερα τα χαλιά.

Κλασσικές ηλεκτρκές σκούπες

Οι κλασσικές σκούπες είναι εξίσου ικανές στο καθάρισμα του χαλιού αλλά πολύ περισσότερο στο καθάρισμα σκληρών δαπέδων. Είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο που δημιουργήθηκε για να καθαρίσει σκάλες, γωνίες, και κάτω από τα έπιπλα σε όλα τα είδη δαπέδου. Το καθάρισμά επιτρέπεται σε διάμετρο ανάλογη με το μήκος του καλωδίου της σκούπας και δεν είναι τόσο εύχρηστη στην αποθήκευση της.

Σκούπες ρομπότ

Αν η σκέψη της καθαρισμού σας κάνει να γκρινιάζετε, μια σκούπα – ρομπότ μπορεί να είναι κατάλληλη. Αυτή η σκούπα είναι αυτοκινούμενη και προγραμματιζόμενη, έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε καμία από τις εργασίες. Απλά ορίζετε το πρόγραμμα και την αφήνετε να κάνει τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιεί αισθητήρες για να αποφύγει τα εμπόδια και τις σκάλες και μπορεί εύκολα να καθαρίσει κάτω από τα έπιπλα. Ιδανική για πολυάσχολα άτομα, μπορείτε απλά να προγραμματίσετε το κενό ρομπότ και στη συνέχεια να περάσετε το χρόνο σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Οι σκούπες ρομπότ είναι επίσης καλές για σπίτια με πολλή σκόνη, όπου ένα γρήγορο καθάρισμα μπορεί να είναι απαραίτητο κάθε μέρα. Τα αυτοκινούμενα μοντέλα μπορεί επίσης να είναι μια καλή επιλογή για οποιονδήποτε δεν μπορεί να πιέσει ένα όρθιο κενό.

Σκούπες Ραβδί

Αυτές οι σκούπες είναι χρήσιμες αν έχει χυθεί κάτι στην κουζίνα και θέλετε να το καθαρίσετε γρήγορα. Είναι ελαφριά, βελτιωμένη και συχνά διαθέτει ένα μικρότερο αφαιρούμενο χειροκίνητο ηλεκτρικό σκουπάκι για να χρησιμοποιηθεί σε σημεία που δεν χωράει η μεγαλύτερη. Αν και είναι καλή για να τη χρησιμοποιήσετε για κάτι που θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα, η ισχύς της δεν ταιριάζει με ένα όρθιο μοντέλο. Επίσης οι ασύρματες εκδόσεις τείνουν να έχουν μικρή διάρκεια μπαταρίας. Η σκούπα ραβδί είναι πιο κατάλληλη για μικρά διαμερίσματα και για δάπεδα χωρίς χαλί.

Φορητές ηλεκτρικές σκούπες

Σχεδιασμένες για να καθαρίσουν γρήγορα και τοπικά, αυτά τα μοντέλα είναι μικρά σε μέγεθος και χρησιμοποιούνται μόνο για τον γρήγορο καθαρισμό μικρών κηλίδων ή ψίχουλων που παραμένουν στον καναπέ. Είναι επίσης χρήσιμα όταν καθαρίζετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Δεν θα αντικαταστήσουν τη κανονική ηλεκρική σκούπα σας, αλλά σίγουρα είναι ένα εύχρηστο εξάρτημα για να προσθέσετε στον οικιακό εξοπλισμό σας. Οι εκδόσεις χωρίς σακούλα μπορεί να χρειάζονται καθαρισμό πιο τακτικά, για να εξασφαλιστεί ότι η σκόνη και η βρωμιά απορρίπτονται και ότι αποφεύγεται να φράξει το μηχάνημα.

Ηλεκτρικές σκούπες ατμού

Παράγουν ατμό που αφαιρεί βρωμιά και λεκέδες από τα δάπεδα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι: σφουγγαρίστρα, χειρός και κύλινδρος. Οι σφουγγαρίστρες είναι ιδανικές για σκληρά δάπεδα και κατάλληλες για laminate και ξύλινα πατώματα. Τα χειροκίνητα καθαριστικά ατμού είναι τα καλύτερα για τον καθαρισμό μικρών περιοχών και δύσκολα προσβάσιμων σημείων. Τα καθαριστικά κυλίνδρων είναι μια καλή επιλογή "όλα σε ένα" τόσο για μεγαλύτερες περιοχές όσο και για σκληρούς λεκέδες, με ειδικά εργαλεία διαθέσιμα και μεγαλύτερους χρόνους ατμού.

Ηλεκτρικές σκούπες με σακούλα ή χωρίς;

Μόλις επιλέξετε το είδος της ηλεκτρικής σκούπας που είναι καλύτερο για εσάς, αξίζει να εξετάσετε εάν θέλετε μια σκούπα με σακούλα ή χωρίς. Αυτό σημαίνει ότι, καθώς καθρίζετε τη σκόνη και τη βρωμιά, είτε θα αναρροφάται σε μια σακούλα, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να αφαιρέσετε και να απορρίψετε, είτε θα συλλέγεται σε ένα δοχείο που θα πρέπει να αφαιρέσετε και να αδειάσετε. Εσείς που πάσχετε από αλλεργίες ή άσθμα ίσως είναι καλύτερα να επιλέξετε μια έκδοση με σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο δεν είστε εκτεθειμένοι στη σκόνη που έχετε ήδη ξεφορτωθεί και είναι μια πιο υγιεινή μέθοδος. Το μειονέκτημα σε εκδόσεις με σάκουλα εν τούτοις είναι το συνεχιζόμενο κόστος αντικατάστασης τους.

Καλωδιωμένες ή ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες;

Μια άλλη απόφαση που έχετε να πάρετε πριν αγοράσετε ηλεκτρική σκούπα είναι εάν θέλετε να είναι ασύρματη ή με καλώδιο. Οι ασύρματες εκδόσεις λειτουργούν με μπαταρία, έτσι έχετε μέγιστο χρόνο καθαρισμού ανάλογο με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που χρησιμοποιείτε (από 15 λεπτά έως 1 ώρα). Αυτό μπορεί να ποικίλει μεταξύ των μοντέλων, έτσι πρέπει πάντα να το ελέγχετε πριν την αγορά. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα μοντέλα είναι ευκολότερα στον χειρισμό μέσα στο σπίτι διότι δεν μπερδεύεται το καλώδιο σε διάφορα σημεία του σπιτιού, επίσης αυτά τα μοντέλα είναι ελαφρύτερα. Ωστόσο, οι ηλεκτρικές σκούπες με καλώδιο τείνουν να είναι καλύτερες σε γενικές γραμμές όταν πρόκειται για καθαρισμό, συλλέγοντας περισσότερη σκόνη και βρωμιά από τις επιφάνειες.