ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
: 23310 73337

Οδηγός αγοράς τηλεόρασης


Η τηλεόραση σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό επίτευγμα τεχνολογίας και αποτελεί ένα δημοφιλές πολυεργαλείο που δίνει πολλές επιλογές στον χρήστη και κυρίως προσφέρει απόλαυση. Η επιλογή της τέλειας τηλεόρασης θα πρέπει να προσφέρει ευχαρίστηση και όχι πάλη με τεχνικές λεπτομέρειες. Εδώ σας παρέχουμε έναν πλήρη οδηγό για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με την κύρια επισκόπηση των δυνατοτήτων της τηλεόρασης πριν τη τελική επιλογή σας.

Διάσταση

Για να επιλέξετε τη σωστή διάσταση, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του δωματίου σας, πόσο μακριά θα κάθεστε και το είδος της εμπειρίας που προτιμάτε. Με τον κομψό σχεδιασμό των σύγχρονων τηλεοράσεων, οι μεγάλες οθόνες θα πάρουν πολύ λιγότερο χώρο από ό,τι μπορεί να υπολογίζετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μέγεθος της πρόσοψης έχει γίνει πολύ λεπτότερο τα τελευταία χρόνια, τόσο ώστε οι διαστάσεις μιας νέας 60" τηλεόρασης με λεπτή στεφάνη να είναι περίπου η ίδια με μια παλαιότερη 55".

Ανάλυση τηλεόρασης

2160p (4K Ultra HD)
Οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD προσφέρουν την πιο πρόσφατη και βέλτιστη ανάλυση που διατίθεται στην αγορά. Παρέχουν έως και τετραπλάσια ανάλυση και παράγουν εκπληκτικά αναλυτικές εικόνες. Αυτό το επίπεδο ανάλυσης σας επιτρέπει να καθίσετε αρκετά κοντά στην οθόνη για μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν αναβάθμιση του τρέχοντος περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας για να κάνουν αυτό που παρακολουθείτε να φαίνεται ακόμα πιο ρεαλιστικό. Ένα άλλο πλεονέκτημα της τηλεόρασης 4K Ultra HD είναι το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR). Οι τηλεοράσεις 4K μπορούν να παίξουν περιεχόμενο HDR και ορισμένες διαθέτουν πρόσθετη τεχνολογία που εφαρμόζει ακόμη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και κοντράστ σε αυτό το περιεχόμενο. H ανάλυση της εικόνας (pixels) που υποστηρίζει αυτή η τηλεόραση αναπαρίσταται συνήθως από σημειογραφία του τύπου "1920 x 1080". Το πρώτο νούμερο "1920" αναφέρεται στον αριθμό των εικονοστοιχείων της τηλεόρασης κατά πλάτος, ενώ το δεύτερο "1080", καθ' ύψος. Πλέον, η πλειονότητα των διαθέσιμων μοντέλων στην αγορά έχουν ανάλυση ίση ή μεγαλύτερη από 1920 x 1080.
1080P (Full HD)
Σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε ταινίες Blu-ray, περιεχόμενο Full HD και όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα στο υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας. Tο 1080P είναι μακράν η πιο συνηθισμένη ανάλυση υψηλής ευκρίνειας που είναι διαθέσιμη.
720p (HD)
Παρέχει ποιότητα εικόνας HD για τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες DVD, και συχνά σε πολύ προσιτές τιμές. Χρησιμοποιείται γενικά για μικρότερες τηλεοράσεις.

Τεχνολογία προβολής εικόνας

Τηλεοράσεις LED
Οι τηλεοράσεις LED (δίοδος εκπομπής φωτός) είναι ο πιο δημοφιλής τύπος στην αγορά, προσφέροντας άριστη συνολική ποιότητα εικόνας. Οι τηλεοράσεις LED είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις συνθήκες φωτισμού. Συχνά έχουν εξαιρετικά λεπτή οθόνη, επιτρέποντας την εύκολη τοποθέτηση σε οποιοδήποτε χώρο θέασης. Οι τηλεοράσεις LED είναι στην πραγματικότητα μέρος της οικογένειας LCD TV, με τα LED να παρέχουν προηγμένο οπίσθιο φωτισμό.
Τηλεοράσεις OLED - QLED
Οι τηλεοράσεις με βάση τις οργανικές διόδους που εκπέμπουν φως προσφέρουν εξαιρετικά υψηλό βαθμό ακρίβειας χρώματος, μεγάλη αντίθεση, ευρείες γωνίες θέασης και μια εικόνα που είναι σχεδόν απαλλαγμένη από θαμπάδα. Κάθε ένα από τα εκατομμύρια pixel φωτίζεται ξεχωριστά, αποδίδοντας απόλυτο το μαύρο (ποσότητα του φωτός που μια οθόνη εκπέμπει για τις σκοτεινότερες περιοχές μιας εικόνας ) και μια λαμπρή γκάμα χρωμάτων. Η τεχνολογία, επίσης, επιτρέπει εξαιρετικά λεπτές οθόνες. Οι τηλεοράσεις QLED δεν είναι τίποτα άλλο από τηλεοράσεις LCD με κβαντικά σημεία και τον χαρακτηρισμό τον χρησιμοποιούν ορισμένες μάρκες για εμπορικούς λόγους και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις OLED.

Ρυθμός ανανέωσης

Όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα Hertz, τόσο ομαλότερη είναι η εικόνα. Μια τηλεόραση με ρυθμό ανανέωσης από 120Hz (Hertz) και πάνω θα αποδόσει πλήρως την εικόνα της 120 φορές σε ένα δευτερόλεπτο. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Επειδή όσο πιο συχνά ανανεώνεται η οθόνη, τόσο πιο ομαλά θα εμφανίζονται οι εικόνες στο πρόγραμμα προβολής. Αντίθετα με τηλεοράσεις χαμηλής συχνότητας 60Hz, οι θεατές ενδέχεται να παρατηρήσουν μια ελαφρά θόλωση κίνησης κατά τη διάρκεια σκηνών ταχείας δράσης.

Σύνδεση με HDMI

Το HDMI είναι ένα ψηφιακό καλώδιο και η πιο αποδοτική σύνδεση που είναι διαθέσιμη για τηλεοράσεις με δυνατότητα HDMI, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων ροής, συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray, δέκτες A/V, κονσόλες παιχνιδιών και πολλά άλλα. Για την καλύτερη δυνατή απόδοση, φροντίστε να αγοράσετε ένα καλώδιο HDMI υψηλής ταχύτητας. Τα ακριβότερα καλώδια είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας και έρχονται με υψηλότερη διαβάθμιση ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, μετρούμενη σε Gigabits Per Second (GBP). Αυτό επιτρέπει περισσότερο εύρος ζώνης για streaming περιεχομένου 4K Ultra HD & HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) και βοηθά στη διασφάλιση της καθαρότητας του σήματος, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την εκτέλεση του καλωδίου σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Επιλέξτε μια τηλεόραση με πολλές εισόδους (θύρες) ώστε να μπορείτε να συνδέσετε με άνεση όλες τις συσκευές που θα χρειαστεί πιθανόν να χρησιμοποιήσετε (κονσόλα παιχνιδιων,media player κτλ).

Έξυπνη τηλεόραση

Οι έξυπνες τηλεοράσεις, με ενσωματωμένο Wi-Fi, συνδέονται απευθείας με το οικιακό σας δίκτυο για να προσφέρουν αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας. Εκπομπές streaming, ταινίες, παιχνίδια και πολλά άλλα όπως ενσωματωμένες εφαρμογές (Netflix, YouTube και πολλά άλλα). Πολλές έξυπνες τηλεοράσεις περιλαμβάνουν επίσης ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο Web, ώστε να μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Ταχύτητα

Ακόμη και με μια έξυπνη τηλεόραση η ταχύτητα του δικτύου σας στο διαδίκτυο θα είναι κρίσιμη για streaming ταινίες και βίντεο HD. Χωρίς την κατάλληλη ταχύτητα από τον πάροχο διαδικτύου σας, το περιεχόμενο HD ή 4K θα συνεχίσει να σταματά και να ξεκινά λόγω της προσωρινής αποθήκευσης. Επίσης, να θυμάστε ότι αν έχετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ταυτόχρονα (τηλεοράσεις, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα,κλπ.), η απαίτηση ταχύτητας για streaming περιεχομένου HD μπορεί να αυξηθεί σε 10 Mbps ή περισσότερο.

Σχεδίαση Panel

Οι καμπυλωτές τηλεοράσεις σε σχέση με τις επίπεδες έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. Η διαφορά είναι ότι οι καμπυλωτές τηλεόρασεις προσφέρουν καλύτερη αίσθηση βάθους και πιο ξεκούραστη θέαση εφόσον η κυρτή οθόνη ακολουθεί το σχήμα το ματιού. Το μειονέκτημα είναι ότι λόγω του σχήματος τους δημιουργούνται αρκετές αντανακλάσεις. Οι επίπεδες οθόνες από την άλλη πλευρά προσφέρουν τη δυνατότητα για θέαση από περισσότερα σημεία πέρα από το κέντρο της οθόνης και τοποθετούνται πιο έυκολα στον τοίχο.

Ήχος

Σε αυτές τις εκπληκτικές νέες 4K τηλεοράσεις αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ήχος δεν είναι καλός. Τα θετικά νέα είναι ότι μια αξιοπρεπής αναβάθμιση ήχου δεν χρειάζεται να είναι ακριβή και θα προσφέρει μια σημαντική βελτίωση. Υπάρχουν μπάρες ήχου στην αγορά αυτή τη στιγμή, μερικές είναι ακόμα και ασύρματες και μπορούν να σας προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία ήχου. Απλές μπάρες όπως τα βασικά SB210 προσφέρουν αξιοπρεπή ήχο δύο καναλιών. Μια ακόμα επιλογή είναι ένα μικρό σύστημα οικιακού θεάτρου. Τα συστήματα οικιακού θεάτρου συνήθως περιλαμβάνουν ένα σύνολο ηχείων και έναν ξεχωριστό ενισχυτή. Οονομάζεται Home Cinema σε ένα κουτί (HΤΒΑ) και αυτά τα συστήματα προσφέρουν μεγάλο, καθηλωτικό ήχο σε προσιτή τιμή. Ίσως θα χρειαστεί να αγοράσετε το καλώδιο των ηχείων, αν δεν συμπεριλαμβάνεται, και να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο με την εγκατάσταση.