ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
: 23310 73337

Οδηγός αγοράς Smartphone


Η αγορά ενός smartphone εξακολουθεί να θεωρείται μια μεγάλη υπόθεση, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς ξοδεύουμε ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας για να πάρουμε ένα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να πάρουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο. Με τόσες πολλές μάρκες και μοντέλα διαθέσιμα σε όλο το εύρος τιμών, επιλέγοντας ένα τηλέφωνο μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το smartphone που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας, αποφεύγοντας τη περιήγηση στις τοποθεσίες σύγκρισης.

Android ή iOSε

Το λειτουργικό σύστημα (OS) είναι κάτι που τροφοδοτεί το smartphone σας. Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές αυτές τις ημέρες: Android και iOS. Το Android είναι πιο δημοφιλές επειδή είναι ανοιχτό και κάθε κατασκευαστής μπορεί να το προσαρμόσει. Το Android έχει επίσης περισσότερες διαθέσιμες επιλογές υλικού. Η προσιτότητα είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο το Android είναι τόσο δημοφιλές. Το iOS είναι το λειτουργικό σύστημα για τα iPhone και είναι πολύ απλούστερο στη χρήση. Επιπλέον, το iOS είναι ασφαλέστερο και έχει εφαρμογές που ελέγχονται ποιοτικά πριν κυκλοφορήσουν στο κατάστημα. Τα iPhone γενικά κοστίζουν περισσότερο.

Εστίαση σε χαρακτηριστικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός smartphone. Πρώτα, καταλάβετε ποια χαρακτηριστικά χρειάζεστε περισσότερο σε ένα smartphone, καθώς μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Χρειάζεστε ένα τηλέφωνο με πολύ χώρο αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε αρχεία μουσικής και βίντεο; Ψάχνετε για μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα smartphone; Μπορεί να θέλετε ένα τηλέφωνο με έναν γρήγορο επεξεργαστή για να παίζετε παιχνίδια ή ανώτερη μπροστινή κάμερα για να βγάζετε τέλειες selfie. Κατανοήστε πρώτα τις ανάγκες σας και έπειτα προχωρήσετε στην αναζήτηση του καινούριου σας smartphone.

Η φωτεινότητα της οθόνης έχει μεγαλύτερη σημασία από την ανάλυση

Ενώ μπορεί να ακουστεί δελεαστικό να έχετε μια οθόνη ανάλυσης Quad-HD (2K) σε ένα smartphone, ακόμη και ένα Full HD είναι τεχνικά περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας κανονικός άνθρωπος δεν πρόκειται να δει διαφορά μεταξύ 2K και FHD. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αγοραστές πρέπει να εξετάσουν πιο σοβαρά τη φωτεινότητα και την ποιότητα χρωμάτων. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα κινητό που είναι αρκετά φωτεινό για να δείτε σε εξωτερικούς χώρους, και αρκετά ευκρινές, όπου το κείμενο δεν φαίνεται θολό. Θα θελήσετε επίσης να σκεφτείτε το μέγεθος της οθόνης. Αν πρόκειται να ξοδέψετε ώρες κοιτάζοντας το, προτείνουμε ένα smartphone με καλό μέγεθος οθόνης — τα δημοφιλή μεγέθη είναι μεταξύ 5,8 και 6,4-ίντσες — για την παρακολούθηση ταινιών και μια ελάχιστη ανάλυση 1920 x 1080P (Full HD). Εάν είστε ένας μέσος χρήστης με περιορισμένες ανάγκες, ένα smartphone με μια οθόνη 720p (HD) θα ήταν επίσης μια χαρά. Όσον αφορά την τεχνολογία οθόνης, οι οθόνες OLED διαθέτουν καλύτερο contrast και αποδίδουν καλυτερα τα μαύρα απο τις οθόνες LCD.

Αγοράστε smartphones με ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο 32GB

Αναζητήστε ένα smartphone με ελάχιστο χώρο εσωτερικής αποθήκευσης 32GB και αν είναι δυνατόν, 64GB. Ενώ πολλά εξαρτώνται από τη χρήση σας, ιδανικά θα θέλατε να αποθηκεύσετε παιχνίδια, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική σε ένα τηλέφωνο. Θα ήταν ωραίο να έχετε ένα smartphone Android με υποδοχή κάρτας microSD για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσής σας.

Δώστε προσοχή στο διάφραγμα της κάμερας

Η φωτογραφική μηχανή είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που οι περισσότεροι χρήστες θα δώσουν προσοχή. Φροντίστε να εστιάσετε λιγότερο στο πλήθος των MP και περισσότερο σε χαρακτηριστικά όπως το διάφραγμα, οι διπλοί φακοί και η οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε γρήγορα την κάμερα του smartphone σε ένα κοντινό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε κάποια ιδέα σχετικά με την απόδοση της κάμερας πριν από την αγορά σας.

Αναζητήστε πάντα smartphones με μεγάλη μπαταρία

Όλοι θέλουμε τα smartphone μας να διαρκούν όλη μέρα, αλλά ήδη ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε ένα smartphone έχει επίσης επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η ροή από το YouTube, για παράδειγμα, καταλαμβάνει πολύ περισσότερη μπαταρία από την απλή περιήγηση. Το ίδιο και ένα αργό δίκτυο. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα smartphone, εξετάστε ένα με μεγάλη μπαταρία και γρήγορη φόρτιση.

Η εργονομία έχει επίσης σημασία

Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα smartphone που επιτρέπει την εύκολη πληκτρολόγηση και γρήγορη σάρωση. Επιπλέον, όλα τα τμήματα της οθόνης θα πρέπει να είναι προσβάσιμα με το ένα χέρι. Ποτέ μην συμβιβάζεσαι με την άνεση και τη χρηστικότητα, γι ' αυτό δοκίμασε τα κινητά τηλέφωνα σε ένα φυσικό κατάστημα πριν το αγοράσεις.